Värmlands läns förtjänstmedalj

Värmlands läns förtjänstmedalj

En av mottagarna visar upp sin medalj.

Medaljer delas inte bara ut på statlig och kommunal nivå – även län kan ha egna medaljer. Till exempel Värmlands läns förtjänstmedalj som instiftades den 20 februari 1992 av landshövding Ingemar Eliasson och delas ut till personer ”vilka gjort förtjänstfulla insatser av bestående värde för Värmlands län”. Även Uppsala och Södermanlands län har egna medaljer instiftade på 2000-talet.

Medaljen är av förgyllt silver, bärs i ljusblått band och har två storlekar. Den större (35 mm) bärs om halsen och delas ut till personer som under lång tid gjort synnerligen förtjänstfulla insatser. Den mindre bärs på (28 mm) bröstet och delas ut till personer som gjort mycket förtjänstfulla insatser. Åtsidan visar Värmlands landskapsvapen och texten omskriften ”Värmlands läns förtjänstmedalj” medan frånsidan är slät.

I måndags fick tre personer ta emot medaljen av mindre storleken vid en ceremoni på residenset i Karlstad. Antalet mottagare är därmed uppe i 44. Lokaltidningarna var på plats och skrev och SVT Värmland gjorde ett mindre reportage.

Lämna en kommentar

Under Länsmedaljer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s