Ingen medalj till Lavin Eskandar

12063488_1615187008734343_4031487562351649709_n

Lavin Eskandar 1995-2015

Regeringen kommer inte tilldela Lavin Eskandar någon medalj. Det beskedet har nu nått dem som nominerat honom till För berömliga gärningar efter att han agerat för att rädda andra under skolattacken i Trollhättan 2015 då han själv miste livet. Medaljen ska delas ut till personer som ”som rådigt och modigt räddat en människa i livsfara”. Initiativet att hedra Lavin Eskandar med medaljen postumt uppmärksammades i flera tidningar.

Det är inte regeringen som helhet som beslutar om avslag. Ansvarigt statsråd, i det här fallet utbildningsminister Gustaf Fridolin, tar först upp förslaget med sina kollegor på en informell lunchberedning. Endast om det bifalls går det vidare till ett regeringssammanträde, annars lägger statsrådet ärendet ”till handlingarna”. Någon  motivering finns inte i beskedet, annat än att:

Regeringen har valt att genom sin närvaro (Stefan Löfven, Ibrahim Baylan, Aida Hadzialic och Gustav Fridolin) visa sitt stöd genom att dela sorgen med de drabbade familjerna, skolan och staden.

Lämna en kommentar

Under Belöningsmedaljer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s