Kungahuset.se uppdaterad! Mer ordnar och medaljer.

Den svenska monarkins officiella webbplats www.kungahuset.se har fått ett nytt utseende. Den nya utformningen är fantastiskt stilig med många nya vackra fotografier och intressanta texter. Inte minst har informationen om de kungliga ordnarna och medaljerna utökats. En guldgruva för alla som är intresserade av det svenska Kungahuset!

En av Kungens uppgifter som rikets högste representant är att dela ut ordnar och medaljer. Det är ett sätt att uppmärksamma personer som, på olika sätt och inom sina respektive områden, gjort gott för samhället.

Under rubriken Ordnar och medaljer återfinns beskrivningar av de fyra kungliga riddarordnarna: Serafimerorden, Svärdsorden, Nordstjärneorden och Vasaorden, de fem kungliga medaljerna Serafimermedaljen, H.M. Konungens medalj, Litteris et artibus, Prins Eugen-medaljen och Prins Carl-medaljen, samt jubileums och minnestecken. Liksom tidigare går det att söka efter medaljförläningar,

En nyhet är de listor över ordnar, medaljer och andra utmärkelser som innehas av det Kungliga husets medlemmar:

Slutligen finns en beskrivning av Kungl. Maj:ts Orden, den organisation som hanterar det svenska ordensväsendet. Bland annat beskrivs Uppgifter och ansvarsområden, Bärande av utmärkelser, Hur man lämnar in förslag, Ordenssalarna samt Serafimer­ringningen.

Säkerligen finns mycket, mycket mer intressant material som jag ännu inte hittat. Alla intresserade rekommenderas varmt att surfa runt på http://www.kungahuset.se.

2 kommentarer

Under Övrigt

2 svar till “Kungahuset.se uppdaterad! Mer ordnar och medaljer.

  1. Ping: jonar242 – on Orders, Decorations and Medals in Sweden

  2. Gustav

    Det var otroligt kul att höra!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s