En klapp på axeln

På många arbetsplatser samlas man traditionellt i kyrkan för en högtidlig julavslutning. Flera arbetsgivare fortsätter en lång svensk tradition genom att utnyttja kyrkorummet för en medaljeringsceremoni, vilket rapporterats om från olika delar  landet.

Försvarsmaktens nya tjänstgöringsmedalj För rikets försvar har denna månad fått sina första innehavare bland de gruppchefer, soldater och sjömän som tjänstgjort i fyra år och därmed gjort sig förtjänta av medaljen i brons. Bland annat på Försvarsmedicincentrum i Göteborg.

På Livgardet i Stockholm har man dessutom delat ut Överkommendantens förtjänstmedalj i silver till flitiga högvaktsdeltagare, och på Försvarsmaktens tekniska skola i Halmstad den egna förtjänstmedaljen till Elin Redmo för en livräddande insats.

Utöver militären hör polisen till de flitiga medaljutdelarna. Polisen i Östersund har delat ut sin medalj Tack för god insats för både livräddning och gott polisarbete.

Det är gott att se att goda gärningar och hårt arbete inte går ouppmärksammat!

GOD JUL!

Lämna en kommentar

Under Belöningsmedaljer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s